ریاضیات برای بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان همیشه یک درس دشوار به حساب میآمده است. هرچند تکرار مداوم و تمرین زیاد از لازمههای یادگیری ریاضی محسوب میشود، اما در بعضی موارد تمرین ریاضی به کاری خستهکننده تبدیل خواهد شد. این روزها با وجود ویروس کرونا و آنلاین شدن مدارس بسیاری از مردم به دنبال اپلیکیشن های اندرویدی آموزش ریاضی هستند.
از این رو ما در کاراتدریس 10 اپلیکشن اندرویدی آموزش ریاضی را به شما معرفی میکنیم که استفاده از آنها میتواند به روند یادگیری ریاضیات کمک شایانی کند. تلفیق بازی و ریاضی و طراحی چالشهای مختلف برای آموزش ریاضی به افراد در این برنامهها نقطه مشترک بین آنها است. پس با ما همراه باشید.
1. اپلیکیشن برنلی یا مغز
اپلیکیشن مغز یا برنلی یک برنامه شبکه اجتماعی برای دانشجویان است. شما میتوانید در این برنامه سوالات خود را مطرح کنید تا اعضای دیگر فعال در این برنامه سوالات شما را پاسخ دهند. این کار به شما کمک میکند بتوانید در هر زمان و مکان سوال خود را بپرسید و پاسخ آن را دریافت کنید. البته از آنجا که مشخص نیست فرد پاسخدهنده چقدر در علم ریاضیات مجرب است، ممکن است پاسخهای او چندان معتبر و دقیق نباشند.
با این حال ممکن است در این برنامه مشکلاتی وجود داشته باشد. یکی از مشکلات این برنامه نداشتن صفحه و بخش جداگانه برای مقاطع تحصیلی متفاوت است. به عبارت دیگر تمام مقاطع تحصیلی در این برنامه یکجا وجو دارند.
از دیگر مشکلات این برنامه میتوان به مقاطع تحصیلی پشتیبانی شده مثل دوره ابتدایی از طریق برخی کالجها اشاره کرد. ممکن است شما سوالی را مطرح کنید که دانشجویان جواب صحیح آن سوال را ندانند و شما را گمراه کنند. این برنامه و سرویس رایگان است.
2. برنامه و سرویس هایپر
برنامه هایپر یک ماشین حساب علمی فوقالعاده است. این برنامه برای مقطع دبیرستان و دانشگاه طراحی شده است. شما در نسخه رایگان این برنامه میتوانید 10 رقم همراه با 3 رقم نمایی را حساب کنید، ولی در نسخه ویژه که نیاز است مبلغ 3.49 دلار برای آن بپردازید، هیچ محدودیتی برای حساب ندارید و به راحتی میتوانید تمامی عملیات ریاضی را انجام دهید.
نسخه ویژه این برنامه 100 رقم عادی و 9 رقم نمایی را نمایش خواهد داد. برخی از ویژگیهای دیگر شامل اعداد مختلط، تبدیل بین 200 واحد، پشتیبانی از کسرها و تعداد موارد دیگر است. هایپر یا سلام مسلما بهترین ماشین حساب علمی در Google Play است. این برنامه یکی از بهترین اپلیکیشن های اندرویدی آموزش ریاضی است که میتوانید از آن استفاده کنید.
3. آکادمی خان از بهترین اپلیکیشن های اندرویدی آموزش ریاضی
اپلیکیشن آکادمی خان یکی از قدیمیترین برنامه های ریاضی است. جالب است بدانید سلمان خان، بنیانگذار آکادمی خان اولین بار ویدئوهایی را در یوتیوب آپلود کرد که آنها را با هدف آموزش جبر به پسرعموی خود آنها را تهیه کرده بود. زمینههای مختلف درسی در ریاضی مورد توجه این برنامه قرار گرفته و همچنین علاوهبر خود دانشآموزان، والدین و معلمان میتوانند بر روند پیشرفت آموزشی آنها نظارت داشته باشند.
دانشآموزان برای استفاده از مطالب آموزشی رایگان و آمادگی برای آزمونهای مهم خود و همچنین معلمان برای ارتقای محتوای آموزشی که به دانشآموزان ارائه میدهند از این برنامه مفید استفاده میکنند.
این برنامه شامل بیش از 10000 ساعت فیلم، 40000 سوال و تعداد زیادی از انواع مختلف ریاضیات است. مباحث ریاضی این برنامه شامل آمار، مثلثات، حساب، جبر اساسی و جبر پیش و بسیاری موارد دیگر میشود. بهترین ویژگی آکادمی خان امکان که استفاده رایگان از خدمات و محتوای آن است.
4. اپلیکیشن سخنرانی یا یادداشتبرداری
LectureNotes یکی از محبوبترین برنامههای یادداشتبرداری در تلفن همراه است. این برنامه به شما امکان می دهد از نکات و موارد درسی مهم یادداشتبرداری کنید، با دست خود نقاشی کنید، بنویسید و حتی سخنرانی معلم خود را برای بعدها ضبط و ثبت کنید. ویژگی نقاشی با دست مخصوصاً برای دانشجویان ریاضی مفید خواهد بود.
این برنامه سه حالت برای نصب روبهروی شما قرار میدهد، اولین حالت آن رایگان بوده و طبیعتا محدویتهایی هم دارد. دومین حالت غیررایگان بوده و شامل 4.99 دلار هزینه است. همچنین در سومین حالت آن که ویژه نام دارد، میتوانید با پرداخت 2.49 دلار افزونههای ضبط صدا و… را اضافه کنید.
5. اپلیکیشن حسابگر 2
MyScript Calculator 2 یک برنامه ریاضی شسته و رفته برای دوره راهنمایی، دبیرستان و برخی از دانشجویان است. این برنامه یکی از بهترین اپلیکشن های اندرویدی آموزش ریاضی محسوب میشود که مانند یک برنامه ماشین حساب معمولی عمل میکند.
شما میتوانید همانطور که روی کاغذ مینویسید، معادله را در برنامه یادداشت کنید. این برنامه با استفاده از OCR دست خط شما را به متن تبدیل میکند و سپس از آنجا سوال را حل کرده و پاسخ آن را تحویل شما میدهد. این برنامه شامل پشتیبانی از عملیات اساسی مانند جمع و جمع کردن، نیروها، ریشهها، نمادها، مثلثات، الگاریتمها و موارد دیگر است. برنامه حسابگر فقط در نسخه ویژه ارائه میشود که باید برای آن هزینه پرداخت کنید.
6. فوتومث یکی از بهترین اپلیکیشن های اندرویدی آموزش ریاضی
Photomath یکی از چند برنامه ریاضی مناسب با قابلیت دوربین است. این برنامه دستورالعمل گامبهگام برای حل مسئله، فرمولهای ریاضی مختلف موردنیاز برای حل مسئله و هر چیز دیگری را که ممکن است لازم داشته باشید، ارائه می دهد. این برنامه از نمودارها پشتیبانی میکند، ولی نمیتواند جای نمودار استاندار شما را بگیرد.
این اپلیکیشن یک کمک آموزشی عالی برای دانشآموزان دوره راهنمایی و دبیرستان محسوب میشود، به خصوص با توضیحاتی که در مورد چگونگی حل مشکلات دارد، بسیار کارآمد و آموزشی خواهد بود.
خبر خوب آن که استفاده از این برنامه رایگان است و توسط خیلی از دبیران به عنوان یگ برنامه کمک درسی توصیه میشود. این اپلیکیشن حتی نیازی به نوشتن و وارد کردن صورت مسئله توسط خودتان ندارد و کافی است تصویری از صورت مسئله را وارد برنامه کنید. برنامه با تشخیص دستخط و استفاده از محاسبهگر خود، جواب نهایی مسئله را همراه راه حل گامبهگام در اختیارتان قرار میدهد.
Photomath مسائل محاسباتی پایه، مسائل مربوط به کسرها، معادلات خطی، معادلات درجه دو و نامعادلات، دستگاه معادلات، مثلثات و بسیاری از مسائل مهم ریاضی را در خود جای داده است. این اپلیکیشن یکی از محبوبترین و معروفترین اپلیکیشن های اندرویدی آموزش ریاضی در بین دانشآموزان و دانشجویان بوده و برای آموزش ریاضی تیزهوشان بسیار کاربردی است.
7. برنامه حل مسئله سقراطی
روش سقراطی که میتوان آن را پیشرو متدلوژی مدرن علمی قلمداد کرد، به طور کلی بر پایه پرسیدن سوال است. این برنامه از نظر فنی، موضوعات مختلفی را پوشش میدهد و شباهت زیادی به اپلیکیشن Photomath دارد.
برای کار با این برنامه شما باید از مسئلههای خود عکس بگیرید تا برنامه جواب را با راهحل به شما تحویل دهد. فقط برای نوشتن صورت مسئله توجه داشته باشید خوانایی صورت سوال در سطح قابلقبول باشد. در حالی که میتوان این برنامه را وسیلهای برای تنبلی و عدمیادگیری گروهی از دانشآموزان دانست، کسی که یادگیری را برای خود مهم میداند، میتواند از این برنامه برای کشف بیشتر و یادگیری عمیق مطالب استفاده کند. ا
ین اپلیکیشن رایگان یکی از بهترین برنامه حل مسائل ریاضی در سال 2020 است. تدریس ریاضی یکی از سختترین کارها دنیاست که این اپلیکیشن این کار را با حل گامبهگام سوالات مختلف بسیار آسان کرده است.
8. برنامه آموزش ریاضی وابیتمو
وابیتمو یک شبیهساز برای ماشین حساب نمودار است. این برنامه از تعداد زیادی ماشین حساب مختلف پشتیبانی میکند. شما میتوانید نسبت به کار خود از ماشین حساب مخصوص استفاده کنید. وابیمو یک روش عالی برای نگه داشتن تلفن به جای ماشین حساب بوده و کار با آن کاملا رایگان است.
9. برنامه های ریاضی Wolfram
Wolfram درواقع چند برنامه آموزش ریاضی است که اولین بخش آن الفا است. این بخش شامل یک پایگاه داده از نتایج ریاضیات، راهنما، توضیحات و سایر اطلاعات میشود. اصولاً همه مواردی که فکرش را میکنید، شامل موارد پیچیدهتری مانند تئوری اعداد، ریاضیات گسسته، آمار، فیزیک، شیمی و موارد دیگر در این بخش وجود دارد.
یکی دیگر از بخشهای این برنامه دورههایی برای درسهای جبر پیش و جبر خطی است. هر چند برخی از این برنامهها بسیار قدیمی هستند، ولی امتحان آن ضرر ندارد.
10. یوتیوب
یوتیوب اساسا برای همه چیز خوب است. جامعیت محتوای موجود در این برنامه باعث می شود یوتیوب یکی از بهترین اپلیکیشن های اندرویدی آموزش ریاضی باشد. انواع سازندگان محتوا که با ریاضیات سر و کار دارند، در این برنامه کانال ویژهای راهاندازی کردهاند که شامل درسها و توضیحات مستقیم، نظریه اعداد، حقایق جالب ریاضی، تاریخ ریاضیات، کاربردهای عملی و… هستند.
یوتیوب یک برنامه رایگان است. در ضمن حتی اگر اهتل تماشای ویدئو برای پیدا کردن پاسخ سوال خود نباشید، میتوانید با ادمین پیج به صورت خصوصی صحیت کنید و جواب سوال را از او بخواهید. سطح آموزش برنامه یوتیوب بسیار بالا است و بد نیست کار با آن را به عادت خود تبدیل کنید.
کلام آخر
در روزهای شیوع ویروس کرونای بیشتر والدین دنبال اپلیکیشنهای هستند که با استفاده از آنها، فرزندانشان بتوانند در خانه درسهای لازم را یاد بگیرند. درس ریاضی یکی از درسهای است که نیاز به تمرین زیاد دارد و نقش مدرس در آن بسیار مهم است.
این اپلیکیشنها میتوانند خیال والدین را برای یادگیری دانشآموزان راحتتر کنند. البته توجه داشته باشید از این برنامهها صرفا برای رفع اشکال استفاده کنید، نه برای حل تکالیف درسی! چراکه استفاده با هدف حل نمونه سوالات مدرسه، باعث تنبلی و افت تحصیلی دانشآموزان میشود. بنابراین حواستان به آموزشهای دبیر ریاضی و شیوه برخورد صحیح با دبیر ریاضی خود باشد.
دیدگاهها
دیدگاه خود را در رابطه با متن بالا وارد کنید.