اگر تازه وارد دانشگاه شدهاید و از همین روزهای اول ترم، استرس پاس کردن دروس دانشگاه به سراغتان آمده، چاره کار دست خودتان است. البته این استرس فقط برای ترم اولیها نیست، بلکه در هر ترم درسهای به مراتب سختتری وجود دارد که قبولی در آنها به یکی از اصلیترین دغدغههای دانشجوها تبدیل شده است.
تیم آموزشی کاراتدریس فکر روزهای دانشگاهیتان را هم کرده و روشهای فوقالعاده موثری برای شما زیر سر دارد که با استفاده از این تکنیکها به آسانی درسهای دانشگاه را پاس میکنید. وقت را بیشتر از این معطل نمیکنیم و سراغ اصل مطلب میرویم، برای قبولی در دروس دانشگاه تا پایان این مقاله با کاراتدریس همراه باشید.
برای پاس کردن دروس دانشگاه چه باید کرد؟
قبولی در درسهای دانشگاه، کشتن اژدهای سهسر نیست و تنها تلاش و علاقه میخواهد. اگر از این دو عنصر مهم استفاده کنید، باور داشته باشید، هیچ زمان نمره پایین در کارنامههای دوران دانشگاهیتان، به چشم دیده نمیشود. برای پاس کردن دروس دانشگاه اگر با جانودل به اندرزهایمان عمل کنید، امتحانات را با نمرات فوقالعاده قبول میشوید.
1.مطالعه و تمرین در طول ترم
مهمترین اصل قبولی در دروس دانشگاه، مطالعه و تمرین درس در طول ترم است، نه موکول کردن آن به شب امتحان! در دانشگاه خبری از کتابهای کم حجم دوران مدرسه نیست، در دانشگاه اغلب با کتابهای حجم بالا روبهرو هستید. تا اینجای مطلب متوجه شدید، درسهای دانشگاه را باید جدی گرفت، وگرنه اتفاقی که دلتان نمیخواهد پیش میآید.
2.تلاش برای کسب نمرات خوب
قابل توجه ترم اولیهای عزیز، شما در ترمهای اول با روند امتحان گرفتن در دانشگاه آشنایی ندارید. پس لازم است، حداکثر تلاشتان را به کار بگیرید که هنگام شمارش جوجههای آخر پاییز، کامتان خدایی ناکرده تلخ نشود! ما قصد نداریم، با گفتن این صحبتها استرس شما را بیشتر کنیم، بلکه با گفتن این موارد میخواهیم جدی بودن امتحانات دانشگاه را به شما عزیزان گوشزد کنیم.
متاسفانه تاکنون شاهد مواردی هستیم که دانشجوهای ترم اولی به دلیل عدم آشنایی با سیستم دانشگاه، درس خواندن را جدی نمیگیرند و آخر کار مشروط میشوند.
3.حضور فعال در کلاس
در طول ترم در صورت ممکن در همه کلاسهایتان حضور داشته باشید. هنگام گفتن نکتههای مهم و خلاصهنویسی استاد روی تخته، حتما جزوهنویسی کنید. این طرز تفکر را کنار بگذارید که در کلاسها شرکت نمیکنم و آخر کار جزوه کپی شده میخرم. اگر در کلاس حضور داشته باشید، علاوهبر اینکه درس را خیلی جامعتر یاد میگیرید، میتوانید از قسمتهای مهمی که استاد تاکید بیشتری روی آنها دارد، باخبر شوید.
4.بهره بردن از تجربیات ترم بالاییها
از تجربیات دانشجویان ترم بالاییها بهره ببرید. این روش تاثیر فوقالعادهای در روند پاس کردن دروس دانشگاه دارد؛ میگویید چرا؟ چون دانشجویان ترمهای بالاتر با نحوه امتحان گرفتن اساتید آشنا هستند و این مشاوره در رابطه با قبولی درسهای دانشگاه بسیار مفید است. اگر خوششانس باشید و سوالات امتحانی ترمهای گذشته را گیر بیاورید، با روش امتحان گرفتن اساتید درسهای مختلف آشنا میشوید و نگرانیهایتان تا حد زیادی از بین میرود.
5.برنامه ریزی برای پاس کردن دروس دانشگاه
برنامهریزی، برنامهریزی و برنامهریزی؛ هدف از تکرار کلمه برنامهریزی نشان دادن اهمیت بالا و تاثیر آن در پاس کردن دروس دانشگاه است. با شروع هر ترم، با طرح یک برنامه اصولی، هدفمند پیش خواهید رفت. قبل از اینکه به شبهای امتحان نزدیک شوید، برای هر درس برنامهریزی کنید تا فکرتان از افکار منفی دور شود.
در نظر داشته باشید، تنها دروسی مثل ریاضی، فیزیک و مکانیک به تمرین مستمر نیاز ندارند، بلکه سایر دروس دانشگاهی که از آنها با اسم حفظیاتی نام برده میشود هم به مطالعه مکرر نیاز دارند. با توجه به اینکه درسهای دانشگاه اکثرا حجم بالایی دارند، بدون شک با مطالعه نکردن کارتان برای کسب نمرات خوب سخت و احتمال پاس کردن دروس دانشگاه بسیار کم میشود.
6.استفاده از منابع کمک آموزشی برای پاس کردن دروس دانشگاه
برای بهدست آوردن نمرات قبولی فقط به جزوه یا کتاب درسی اکتفا نکنید و در کنار آنها از مقالهها، سوالات امتحانی و جزوههایی که به صورت رایگان در سایتهای آموزشی معتبر وجود دارد، استفاده کنید. با انجام این روش اعتمادبهنفس بیشتری خواهید داشت و تسلط شما روی مطالب کتاب تا حد قابل توجهی افزایش مییابد.
7.کسب نمره با فعالیتهای تحقیقاتی
اگر درسی دارید که نیاز به انجام تحقیق دارد، همه تلاشتان را به کار بگیرید تا به بهترین شکل ممکن آن را انجام دهید. تحقیقات درسی آخرین تیر خلاصی است که با آن شانس قبولی را بیشتر میکنید. همیشه به یاد داشته باشید، کارهای تحقیقاتی را تا زمان تعیین شده باید به استاد تحویل دهید، وگرنه این فرصت طلایی را از دست میدهید.
8.پاس کردن دروس دانشگاه با قبولی در امتحانات میان ترم
معمولا اساتید قبل از امتحانات پایان ترم برای آمادگی بهتر دانشجویان از آنها امتحان میان ترم میگیرند. این آزمونها با اینکه اهمیت کمتری نسبت به امتحانات پایانترم دارند، ولی این شانس را دارید هم با نمونه سوالات استاد آشنا شوید و هم مروری بر درس داشته باشید. اگر بتوانید نمره خوبی از میان ترم بهدست آورید و همزمان در مطالعه و تمرین درسها کمکاری نکنید، پاس کردن دروس دانشگاه را از الان قبول شده بدانید.
9.یادگیری قواعد و معنایی دروس انگلیسی و عربی
دروسی مثل زبان انگلیسی و عربی مثل ریاضی کمتر به حل کردن مسئله نیاز دارد و اساس یادگیری آن در مرحله اول یاد گرفتن گرامر انگلیسی و قواعد عربی است. مرحله دوم بلد بودن معنای کلمهها و جملهها محسوب میشود؛ خاطرجمع باشید با دانستن معنیها نصف بیشتر راه را رفتهاید.
10.شرکت کردن در کلاس های خصوصی
آخرین روش برای پاس کردن دروس دانشگاه و کسب نمرات بالا شرکت در کلاسهای خصوصی است. درسهایی مثل ریاضی، فیزیک، آمار و… به تمرین زیاد نیاز دارند. شاید به این فکر کنید، مثالهایی که استاد سر کلاس حل میکند، در امتحانهای محاسباتی کافی است؛ باید بگوییم، گاهی اوقات اوضاع به این خوبی پیش نمیرود و استاد نمونه سوالات سختتری نسبت به تمریناتی که در کلاس حل میکند، در امتحان میآورد.
این موقع است که با دیدن سوالات امتحان، جا میخورید و اگر آمادگی بالایی نداشته باشید، درس را قبول نمیشوید. ثبت نام در کلاسهای خصوصی این اطمینان را به شما میدهد، امتحان را با نمره خوب یا حتی عالی کسب کنید. چنانچه به هر دلیلی نمیتوانید در کلاسهای خصوصی شرکت کنید، از همکلاسیهایتان که در درس مدنظرتان قوی هستند، برای پیشرفت درسیتان کمک بگیرید.
امیدواریم این مقاله کمک شایانی روی پاس کردن دروس دانشگاه شما داشته باشد. اگر میخواهید در کارنامههای هر ترمتان بیشتر از قبل نمرات عالی ثبت کنید، هیچ زمان دست از تلاش برندارید و تکتک درسهای دانشگاه را جدی بگیرید.
دیدگاهها
دیدگاه خود را در رابطه با متن بالا وارد کنید.