یادگیری ریاضیات برای اغلب دانش‌آموزان و دانشجویان سخت و پیچیده است. اگر شما هم از همین افراد هستید، بد نیست بدانید در شرایطی که یک درس به طور پیش‌فرض برای شما دشوار است، موارد جانبی مثل محیط برگزاری کلاس، شیوه تدریس، همکلاسی‌ها و از همه مهم‌تر ارتباط سازنده و صحیح با دبیر می‌تواند به شما در آموزش و یادگیری بهتر مباحث کمک کند. بنابراین اگر ریاضی از آن درس‌های سخت برای شماست، پیشنهاد می‌کنیم دنبال بهبود سایر موارد باشید. برخورد صحیح با معلم یکی از مواردی است که روی اعتمادبه‌نفس شما برای یادگیری ریاضی تاثیر زیادی می‌گذارد.

اگر شما هم در برقراری ارتباط با دبیر ریاضی خود مشکل و چالش دارید، راهکارهای زیر در کاراتدریس می‌توانند به بهبود روابط‌تان کمک کنند.

جلب اعتماد اولین گام در برخورد صحیح با معلم

هیچ چیز به اندازه جلب اعتماد نمی‌تواند باعث نزدیکی افراد مختلف در زمینه‌های کاری گوناگون به هم شود. بنابراین در اولین قدم باید روی این موضوع کار کنید.

1. علاقه واقعی خود را نسبت به ریاضی نشان دهید

این نکته را در نظر داشته باشید که شما باید اعتماد معلم را نیز مانند سایر افرادی با آن‌ها ارتباط دارید، جلب کنید. برای این کار می‌توانید علاقه خود را نسبت به یادگیری مباحث ریاضی به وی نشان دهید. نشان دادن اینکه شما یک دانش‌آموز علاقه‌مند به ریاضیات هستید، به شما کمک بسیاری می‌کند تا معلمتان را با انگیزه و شوق کافی کنار خودتان داشته باشید. اما نکته این است؛ چگونه باید علاقه و احساس خود را به معلم نشان دهید تا وی به شما اعتماد کند؟

برای این کار می‌تواتید در قدم اول با معلم ارتباط چشمی برقرار کنید. هنگام درس دادن و صحبت‌های دبیر سر خود را پایین نیاورید، به اطراف خیره نشوید، سوالات مرتبط با مباحث مختلف بپرسید و گفت‌وگو کنید، سعی کنید همیشه به موقع سر کلاس حاضر شوید، تلاش کنید تکالیف خود را به موقع انجام دهید، خوش‌قول باشید و موارد مشابه را رعایت کنید.

انجام همین موارد بخش مهمی از نکات  اولین گام در برخورد با معلم ریاضی است، پس برای موفق شدن آن‌ها را جدی بگیرید و به آن‌ها عمل کنید.

نحوه برخورد با معلم ریاضی

2. در کلاس فعالیت کافی داشته باشید

یکی از ترفند‌ها و راهکارهایی که همیشه در کوتاه مدت و معمولا در جلسات اول می‌توانید از آن برای جلب اعتماد و برخورد صحیح با معلم ریاضی نتیجه بگیرید، فعالیت زیاد و پرثمر در طول کلاس است. به عبارت دیگر سعی کنید سر کلاس ساکت و منفعل نباشید. به این نکته دقت کنید که کلاس تنها جایی است که می‌توانید بیشترین مفاهیم مربوط به درس را یاد بگیرید، پس همیشه درگیر باشید و با دقت بالا درس را دنبال کنید.

سعی کنید در ردیف‌های جلو کلاس بنشینید، طوری که به معلم و تخته نزدیک باشید، زیرا اغلب معلمان فکر می‌کنند آن‌ها که در ردیف‌های عقب کلاس می‌نشینند، میل و علاقه زیادی به حضور در کلاس ندارند.

اگر سوالی دارید، حتما آن را بپرسید. اگر فکر می‌کنید سوال شما از نظر دیگران یک سوال پیش پا افتاده است، باز هم به این موضوع اهمیتی ندهید. وقتی دانش‌آموزی سوال می‌کند، نشان‌دهنده این است که به موضوع مربوطه علاقه داشته و نسبت به مباحث مطرح شده توجه کامل دارد.

3. درخواست کمک از دیگر راه‌هکارهای برخورد صحیح با معلم ریاضی

برخی دانش آموزان بر این باور هستند که اگر از معلم خود درخواست کمک کنند، دبیر ریاضی تصور می‌کند او دانش‌آموز ضعیف و نابلدی است یا از هوش و استعداد بالایی برخوردار نیست! اما واقعیت چیز دیگری است و درخواست کمک از معلم به آن معناست که دانش‌آموز به درس علاقه داشته و برای رفع مشکل نیاز به کمک دارد.

پس سعی کنید بدون تردید از معلم خود در خواست کمک کنید و تا حل نشدن مشکلات درسی خود، بدون ترس این کار را ادامه دهید؛ زیرا هدف اصلی شما رفع اشکال درسی و حل مسئله‌ها است.

اگر فکر می‌کنید معلم در کلاس وقت کافی برای رفع اشکالات شما ندارد، با او صحبت کنید و ببنید که آیا می‌تواند تدریس خصوصی بیشتری به شما ارائه دهد؟ برخی از معلمان ممکن است در ساعات غیر کاری خود به آموزش خصوص مشغول باشند و بتوانند به شما کمک کنند. 

درغیر این صورت اگر می‌خواهید با مباحث ریاضی دست‌وپنجه نرم کنید، به فکر گرفتن معلم خصوصی در خانه باشید تا با خیال راحت تمامی مشکلات درسی به ویژه درس ریاضی برایتان رفع شود. شما حتی می‌توانید در صورت نیاز به صورت آنلاین معلم خصوصی داشته باشید. برای این کار کافی است با دبیران تدریس خصوصی ریاضی کاراتدریس تماس بگیرید و با مشخص کردن پایه تحصیلی خود روی کمک معلم خصوصی آنلاین این تیم حساب کنید.

4. یادداشت‌برداری کنید تا اعتماد بیشتری به دست آورید

شما می‌توانید با یک تیر به دو نشان بزنید؛ وقتی در کلاس هستید، باید همه موارد و نکات کلیدی را که معلم روی آن‌ها تاکید دارد، یادداشت کنید. این کار هم باعث یادگیری بهتر شما می‌شود و هم رابطه بهتری بین شما و معلمتان به وجود خواهد آورد. یادتان باشد زمانی که شما با مشکلی در مفاهیم و مباحث موردنظر مواجه شوید یا راه حل سوالی را فراموش کرده باشید، هر کدام از این یادداشت‌ها می‌توانند برای شما مانند یک فرشته نجات باشند.

آیا فقط یادداشت‌برداری به تنهایی کافی است؟ خیر، اگر قرار باشد سرکلاس فقط به یادداشت‌برداری پرداخته و توجهی به درس نداشته باشید، این یادداشت‌ها اصلا نمی‌توانند به شما کمک کنند و با کتاب تفاوتی ندارند. یادداشت‌های شما زمانی ارزشمند هستند که به درس و مفاهیم توجه کامل داشته باشید. این یادداشت‌ها فقط نقش علامت‌هایی را بازی می‌کنند که با کمک آن‌ها می‌توانید بعدا مبحثی که به‌خوبی درک کرده‌اید، به خاطر بیاورید.

همچنین سعی کنید برای هر یادداشت یک عنوان و یک تاریخ در نظر بگیرید، زیرا مباحث ریاضی به یکدیگر شباهت زیادی دارند و ممکن است هنگامی که به آن‌ها نیاز دارید، وقت زیادی برای پیدا کردن مبحث مورد تلف کنید.

5. با معلم خود خیلی صمیمی نشوید!

سعی کنید همیشه به یاد داشته باشید نباید با معلم خود مانند سایر دوستانتان رفتار کنید. شما نباید هنگام تدریس معلم طوری رفتار کنید که انگار او هم مانند سایر دوستان شماست، زیرا ممکن است این کار شما او را ناراحت کند.

شما باید هنگام تدریس معلم حرفه‌ای عمل کرده و حدومرزهای تعریف شده را رعایت کنید. به ویژه در محیط مدرسه که یک فضای اداری و حرفه‌ای محسوب می‌شود، هرگز نباید با معلم خود دوستانه برخورد کنید. این بدان معنا نیست که با یک گارد بسته با معلم رفتار کنید.

کافی است در نظر داشته باشید در برخورد با معلم ریاضی تعادل را حفظ کنید. برای مثال شما می‌توانید درباره علاقه‌‌مندی‌های خود با معلمتان گفت‌و‌گو کنید، مثلا اینکه به چه تیم ورزشی علاقه دارید یا از چه سبک موسیقی لذت می‌برید، اما هرگز نباید از زندگی خصوصی خود و معلمتان صحبت کرده یا سوالی بپرسید.

متمرکز بودن سرکلاس مناسب‌ترین راه برای برخورد صحیح با معلم ریاضی

از دیگر مواردی که روی کیفیت ارتباط شما با دبیر ریاضی تاثیر دارد، میزان تمرکز و حضور ذهن شماست.

1. حفظ تمرکز

تا حد امکان همیشه تمرکز خود را سر کلاس، زمان حل تمرین و هنگام تست زدن حفظ کنید. رعایت این مورد برای داشتن برخورد صحیح با معلم ریاضی بسیار مهم و کلیدی است، ممکن است این نکته نسبت به سایر نکات و ترفندهای حفظ برخورد صحیح با معلم دیرتر نتیجه دهد، اما قطعا موثرترین راه است. اینکه شما در کلاس تمرکز کافی داشته باشید و بتوانید بدون استرس به سوالات پاسخ دهید، نشان از آن دارد که شما به درس ریاضی علاقه داشته و برای حل هر نوع مسئله‌ای آمادگی کافی دارید.

نباید استرس داشته باشید! وقتی استرس به سراغ شما می‌آید، کافی است یک نفس عمیق بکشید و به این نکته فکر کنید کلاس ریاضیات هرچقدر هم که سخت باشد، مرگ یا زندگی نیست!

سعی کنید همیشه مبحثی که قرار است دبیرتان در جلسه بعدی تدریس کند، از پیش مطالعه کنید. این کار باعث می‌شود هنگام تدریس معلم هرگز استرس نداشته و تاحد زیادی از موضوع مربوط اطلاع داشته باشید. این عمل در دراز مدت باعث می‌شود معلم متوجه علاقه و میل شما به یادگیری درس ریاضی شود.

2. عوامل حواس‌پرتی را از خود دور کنید

سعی کنید تا جایی که ممکن است عواملی را که باعث حواسپرتی شما می‌شود، از خود دور کنید. عوامل حواسپرتی می‌توانند خیلی متفاوت باشند. از موبایل و لپ‌تاپ گرفته تا صدای بیرون از کلاس همه‌وهمه روی تمرکز شما تاثیر دارند. بنابراین بهتر است سر کلاس تمام عوامل حواسپرتی را از خود دور کنید.

برای مثال شما باید مطمئن شوید موبایلتان خاموش است یا روی حالت بی‌صدا قرار دارد. هرچند حمل و استفاده از موبایل در مدارس ایران ممنوع است، اما خیلی از دانش‌آموزان در کلاس‌های خصوصی ریاضی و… گوشی خود را همراهشان می‌برند. همچنین استفاده از لپ‌تاپ و وب‌گردی در طول تدریس دبیر، فکر و خیالپردازی و… همه از مسائل و مواردی هستند که باید از آن‌ها دوری کنید.

نحوه برخورد صحیح با معلم ریاضی

کنار موارد گفته شده یادتان باشد حتی اگر شماره دبیرتان را دارید، نباید بدون اجازه او شب قبل امتحان ریاضی درباره سوال و مشکل خود به او پیام دهید.

همه نکات گفته شده می‌تواند در نحوه برخورد صحیح با معلم ریاضی بسیار موثر باشد. این راهکارها به شما این امکان را می‌دهد تا معلم را کنار خود داشته باشید و بتوانید بیشتر از سایر دانش‌آموزان از راهنمایی‌ها و همراهی وی استفاده کنید. همچنین موارد ذکر شده می‌تواند در یادگیری بهتر مباحث ریاضی نیز تاثیر به سزایی داشته باشد.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را در رابطه با متن بالا وارد کنید.