در طول تاریخ دانشمندان، ریاضی‌دانان، منجمان و فیزیکدانان زیادی روی مسیر زندگی بشر تاثیر گذاشته‌اند. پیشرفت علم تا حد زیادی مدیون این افراد است و نمی‌توان از زحمات آن‌ها برای دستیابی به علوم مختلف چشم‌پوشی کرد. یکی از این افراد که با مطالعات و درک عمیق مفاهیم ریاضی توانست علوم ریاضی را چند قدم جلو ببرد، فیثاغورث است. این شخصیت یکی از مشهورترین ریاضی‌دانان تاریخ محسوب می‌شود و تقریبا همه افراد جامعه با نام او آشنا هستند. ما در این مقاله از کاراتدریس زندگی نامه فیثاغورث را در اختیار شما قرار داده‌ایم.

زندگی نامه فیثاغورث

طبق مستندات تاریخی می‌توان گفت که این شخص 582 سال پیش از میلاد در جزیره ساموس که یکی از جزایر یونان باستان بود، به دنیا آمد. پدر او تاجر بود و در تیروس زندگی می‌کرد. فیثاغورث از همان کودکی دنبال علم‌آموزی بود و برخی از فیلسوف‌های آن دوران مانند آناکسیماندر و فیرکیدس به او دروس ریاضی و سایر علوم را تدریس می‌کردند. نزدیکان این شخصیت بزرگ می‌گویند وی حدود 22 سال از زندگی خود را در سفر بوده و در این سفرها به ایران، مصر و بابل نیز سفر کرده است.

سفرهای فیثاغورت به سرزمین‌های دیگر

او برای کسب دانش و علوم جدید به این سفرها می‌رفت و همیشه هم با دست پر به زادگاه خود بازمی‌گشت و تا مدت‌ها با علوم جدیدی که آن‌ها را درک کرده بود، دست‌وپنجه نرم می‌کرد تا هم به خوبی مفاهیم جدید و علوم مختلف را درک کند و هم صحت آن‌ها را بررسی کند. در کتاب‌های تاریخی بیان شده که فیثاغورث در ایران علم مغان را فراگرفت.

همچنین در مستنداتی تاریخی دیده می‌شود که پادشاه وقت یونان به فرعون مصر سافرش کرده بود، علوم خود را در اختیار این شخص قرار دهند و آمازیس رمز و رازهای کاهنان معابد را به فیثاغورث یاد داد. این دانشمند بزرگ مدت زیادی در مصر ماند و پس از آن به بابل سفر کرد تا در آن‌جا نیز با علوم مختلف آشنا شود. پس از این سفرها در سال 530 پیش از میلاد به زادگاه خود یعنی یونان بازگشت. او پس از بازگشت مدرسه‌ای در این منطقه بنا کرد و در آن به تدریس فیزیک، ریاضیات، اخلاق و سیاست مشغول شد.

زندگی نامه فیثاغورث

آموزش‌ها و مراکز علمی فیثاغورث

به دلیل برگزاری جلسه‌های سیاسی، فیثاغورث به ناچار مجبور شد شهر خود را ترک کرده و به کرتن عزیمت کند. این دانشمند بزرگ سال 530 قبل از میلاد مسیح در این شهر مدرسه‌ای بنا کرد و پس از آن شعبه‌های دیگری از مدرسه فیثاغورث توسط دانشمندان و افراد دیگر در جنوب ایتالیا راه‌اندازی شد. او حتی در کرتن نیز دست از تلاش، آموزش و یادگیری نکشید و انجمنی از شاگردان خود در این شهر تشکیل داد. در این انجمن فیثاغورث علاوه‌بر مطرح کردن مباحث ریاضی مختلف از نتایج ریاضیات خود مفاهیم عرفانی و فلسفی می‌گرفت. بسیاری از تاریخ‌دانان معتقدند فیثاغورث و طرفدارانش تاثیر زیادی روی سیاست داشته‌اند.

با این حال این دانشمند بزرگ در طول زندگی حوادث و رخدااهای تاریخی و غیرتاریخی زیادی را به چشم دید و مخالفان زیادی داشت. ریاضی‌دانان مطرح جهان معتقد هستند بیانیه‌های ریاضی فیثاغورث همسو با فلسفه و اعتقادات مذهبی است و او را بنیان‌گذار فلسفه و ریاضیات جهان می‌دانند. او اعتقاد داشت فلسفه عاملی موثر بر تصفیه و پاکسازی روح است و باعث ارتباط روح انسان با خدایان می‌شود. همچنین این دانشمند معتقد بود که هر عدد مقدس بوده و نشان‌دهنده موضوعی است، به‌طور مثل او عدد 10 را نشانه کمال می‌دانست.

باید گفت بین همه فعالیت‌های او اینکه فیثاغورس استدلال را وارد ریاضیات کرد، از مهم‌ترین حوادث علمی است و از این رو فیثاغورس را ابداعگر ریاضیات خوانده‌اند.

زندگی نامه فیثاغورث

زندگی نامه فیثاغورث از نگاه ستاره‌شناسی

شاید برایتان جالب باشد، اما این دانشمند اولین کسی بود که در دوران 500 سال قبل از میلاد ادعا می‌کرد که زمین گرد است. او همچنین معتقد بود که زمین دو قطب جنوب و شمال دارد. همچنین فیثاغورث بر این باور بود که خورشید و ماه دور زمین می‌چرخند. وی به دلیل همین ادعاها بسیار مورد اذیت و آزار قرار می‌گرفت و به نوعی از طرف جامعه و حتی خیلی از دانشمندان هم‌رده خود طرد شده بود.

فیثاغورث

با توجه به زندگی نامه فیثاغورث می‌توان او را یکی از بزرگ‌ترین ریاضیدانان جهان دانست که حل بسیاری از معادلات هندسی با استفاده از روش‌های ابداعی او ممکن شد. اما متاسفانه پس از مرگ او اتفاقات ناخوشایندی برای اعتبارش پیش آمد. برای گروه بزرگی از دانش‌آموزان و شاگردان فیاغورث، این دانشمند بزرگ فردی مقدس بود و این افراد آیین فیثاغوری را برپا کردند. در این آیین که پس از مرگ این ریاضی‌دان برجسته به وجود آمد، عقاید و باورهایی مطرح شد، حلال و حرام‌هایی اعلام شد و گروه زیادی به آن گرایش پیدا کردند که در طولانی مدت باعث خدشه‌دار شدن نام فیثاغورث هم شد.

دیدگاه‌ها

دیدگاه خود را در رابطه با متن بالا وارد کنید.